Температурите паднаха доста под нулата на много места в страната. Минус

...
Температурите паднаха доста под нулата на много места в страната. Минус
Коментари Харесай

-16° отчетоха в Кнежа

Температурите паднаха много под нулата на доста места в страната. Минус 16 градуса регистрираха в Кнежа. 

Много хора в страната са принудени да работят навън при минусови температури. Това са предимно служителите в чистотата и строителните служащи.

Работата на студено обаче крие опасности и е значимо да се съблюдават условията за сигурност на труда. От Инспекцията по труда припомнят, че измежду най-важните условия, които би трябвало да обезпечат работодателите в тези случаи са подобаващи и топли облекла.

„ Може да промени вида работа, да правят по-безопасни действия, по-чести почивки, смяна на работното време, топли пространства и топли питиета “, разяснява пред БТВ Ваня Джупанова, специалист „ Връзки с обществеността “.

„ Горе-долу се опитваме да се раздвижваме. Така ще е. Работим по един час, влизаме вътре “, споделя строителният служащ Дани Данчев.

В Инспекцията по труда няма сигнали за нарушавания при работа навън. За сметка на това има постъпили недоволства за студени работни пространства на чиновниците, които работят на закрито.

Следобед ще бъде слънчево и температурите в страната ще бъдат над нулата, само че не повече от 4-5 градуса. Затопляне се чака в неделя.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР